SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine gpdetailing.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZvPot).

S spletno trgovino upravlja podjetje GPdetailing s.p., ponudnik storitev e-poslovanja.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Podjetnik se zavezuje, da bo kupcu vedno zagotovil naslednje informacije:

Identiteto podjetja ( ime in sedež podjetja, matična številka)

Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo ( e-pošta, telefon)

 

BISTVENE ZNAČILNOSTI BLAGA

Dostopnost izdelkov ( vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu je dostopen v razumljivem roku, razen če na spletni strani ni drugače označeno)

Pogoje dostave izdelka ( način, kraj in rok dostave )

Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene.

Način plačila in dostave.

Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop, poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka.

Pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno s podatki o kontaktni osebi.

 

NAČINI PLAČILA

 

Plačilo ob prevzemu z gotovino v primeru dostave (po povzetju)

Če želite vaše naročilo plačati ob dostavi na vaš naslov prosimo, da nam to posebej označite v obrazcu za oddajo naročila. Znesek naročila plačate dostavljavcu z gotovino ali s plačilno kartico, ko vam le-ta dostavi naročeno blago na vaš naslov

Plačilo z direktno bančno transakcijo (s predhodnim nakazilom na TRR)

Če želite vaše naročilo plačati z direktno bančno transakcijo prosimo, da nam to označite na obrazcu za oddajo naročila. Ob potrditvi naročila prejmete e-mail s povzetkom vašega naročila ter s podatki za direktno bančno transakcijo. Ko je plačilo vašega naročila razvidno na našem transakcijskem računu, bomo naročilo obdelali ter zagotovili dostavo blaga.

Plačilo s plačilno kartico ob prevzemu

V primeru, da želite vaše naročilo plačati s plačilno kartico nam to posebej označite na obrazcu za oddajo naročila. Sistem vas bo avtomatsko vodil preko postopka plačila.

Plačilo z gotovino ob osebnem prevzemu na sedežu podjetja

V primeru, da želite blago osebno prevzeti ter plačati z gotovino na sedežu podjetja GP detailing, Gašper Plantan s.p., Veliki Cerovec 23, 8000 Novo mesto, nam to posebej označite na obrazcu za oddajo naročila, kjer označite osebni prevzem, plačilo v tem primeru je možno le z GOTOVINO.

Plačilo s plačilno kartico

Na naši spletni strani vam omogočamo plačilo tudi preko plačilnega sistema PAYPAL, to nam posebej označite na obrazcu za oddajo naročila. Sistem vas bo avtomatsko vodil preko postopka plačila.

 

Za vse nakupe veljajo cene, ki so navedene na spletni strani. Ponudnik kupcu izda račun.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik mora blago vrniti v 14 dneh od sporočenega namena o odstopu od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

O vračilu nas je potrebno pisno obvestiti na kontaktni e-mail info@gpdetailing.si

Obvestilo o odstopu lahko predložite z obrazcem za vračilo ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopate od pogodbe. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa nosi potrošnik.

Obrazec za vračilo blaga je na voljo spodnji povezavi:
https://gpdetailing.si/wp-content/uploads/2019/10/gp-detailing-odstop-od-pogodbe.pdf

Vse izdelke kupljene pri ponudniku www.gpdetailing.si je mogoče vrniti po pošti.

Vračilo plačil mora podjetje opraviti nemudoma ali najkasneje v roku 14 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Prodajalec vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačnilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Kupec blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe, ampak ima le zaradi narave spletne trgovine (pogodbe na daljavo) možnost, da še enkrat premisli o nakupu. Kupec sme izdelek pregledati in opraviti preizkus, ki je nujno potreben za ugotovitev dejanskega stanja.

Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo določila tega poglavja ne veljajo. Vaše zahtevke za vračilo blaga bomo v teh primerih obravnavali individualno in pri tem v največji možni meri upoštevali vse razloge in okoliščine ter možnosti, ki so nam na voljo.

 

DOSTAVA

 

OSEBNI PREVZEM BLAGA

Osebni prevzem je možen na sedežu podjetja GP detailing, Gašper Plantan s.p., Veliki Cerove 23, 8000 Novo mesto ob predhodnem dogovoru.

Ob osebnem prevzemu je plačilo možno le z gotovino.

Po oddanem spletnem naročilu, kjer ste označili osebni prevzem, bomo za vas blago pripravili v dogovorjenem dobavnem roku. Takoj, ko bo blago pripravljeno, vas bomo o tem obvestili z elektronsko pošto, ki ste jo navedli ob postopku nakupa.

 

DOSTAVA BLAGA

Ponudnik mora blago dostaviti v obljubljenem času. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenija, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

 

STROŠEK DOSTAVE

Izdelki kupljeni v spletni trgovini gpdetailing.si bomo dostavili kamorkoli v Sloveniji. Pri naročilu nad 49,99€ vam bomo blago dostavili brezplačno. Za vse ostale pošiljke do 5kg znaša strošek dostave: 4,99€. Za pakete nad 5kg se strošek dostave obračuna po veljavnem ceniku GLS Slovenije. Strošek dostave je naveden v spletni trgovini pod rubriko Dostava in se vedno prišteje tudi v spletni košarici.

 

HITROST DOSTAVE

Večina naročil naše podjetje zapusti najkasneje naslednji delovni dan po prejetem naročilu. V tem primeru vam bo GLS Slovenija dostavil vaše izdelke na vaš naslov v roku 48ur.

 

VARNOST IN PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Upravitelj spletnega mesta www.gpdetailing.si, podjetje GP detailing, Gašper Plantan s.p., je v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih kupcev. Za lastne potrebe zbiramo podatke, ki jih vnesete v obrazec za oddajo naročila.

 

 

Main Menu