Zasebnost - GP - detailing

Politika zasebnosti in izjava o varstvu osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov, je:

Gašper Plantan s.p.

VELIKI CEROVEC 23, 8000 NOVO MESTO
Dolgi naziv PRS: GP DETAILING, SPLETNA TRGOVINA, GAŠPER PLANTAN S.P.
fizična oseba, ki opravlja dejavnost, davčna št.: 80626165, matična št.: 8473552000


upravljalec portala, se zavezuje, da bo vse pridobljene osebne podatke hranil in obdeloval v skladu z GDPR in veljavno slovensko zakonodajo (Zakonom o varstvu osebnih podatkov).


Pridobivanje osebnih podatkov

Osebne podatke pridobimo na naslednje načine:

  • ob naročilu izdelkov v spletni trgovini;
  • ob registraciji uporabniškega računa;
  • ob telefonski komunikaciji s stranko;
  • ob osebni komunikaciji s stranko;
  • ob e-poštni komunikaciji s stranko;

 

Kakšne podatke zbiramo?

Za potrebe opravljanja storitev podjetje GPdetailing, Gašper Plantan s.p.
zbiramo, obdelujemo in shranjujemo naslednje podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • elektronski naslov,
  • uporabniško ime,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • telefonsko številko,
  • ostale podatke, ki jih kot uporabnik prostovoljno vnesete v obrazec na spletnem mestu gpdetailing.si.

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi oz. oddaji naročila / povpraševanja / prijave / registracije potrebujemo za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z vami. V primeru, da nam ne posredujete navedenih kontaktnih podatkov, vašega naročila ne bomo mogli obdelati. Podjetje GPdetailing, Gašper Plantan s.p. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnesete kot uporabnik naše spletne strani.

Namen zbiranja in obdelava osebnih podatkov

Naročilo v spletni trgovini:
Osebne podatke uporabimo za obdelavo vašega naročila. Podatke uporabimo za izdajo računa in obdelavo dostave. Brez vaše izrecne privolitve vpisanih podatkov v prihodnje ne uporabljamo.

Uporabniški račun:
V uporabniškem računu hranimo osebne podatke za katere smo dobili predhodno privolitev uporabnikov. Osebne podatke lahko uporabniki spreminjajo in jih v vsakem trenutku tudi izbrišejo.

E-poštna komunikacija:
Osebne podatke uporabimo za obdelavo vašega e-mail kontakta. Brez vaše izrecne privolitve osebnih podatkov v prihodnje ne uporabljamo.

 

Posredovanje osebnih podatkov

Osebne podatke razkrijemo organom pregona in drugim vladnim organom, v kolikor je to zahtevano v zakonu ali pa je potrebno za preprečitev, zaznavo ali sodni pregon kaznivih dejanj in prevar.

Zavezujemo se, da vaših podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali nepooblaščenim osebam ali drugim osebam v namene oglaševanja.


Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate naslednje pravice:

  • – dostopa do vaših osebnih podatkov in njihovo kopiranje.
  • – do dopolnitve ali popravka vaših osebnih podatkov, če so ti nepopolni ali netočni.
  • – do izbrisa vaših osebnih podatkov, zlasti če niso več potrebni za namene, zaradi katerih so bili zbrani, ali so bili obdelani nezakonito ali so bili obdelani na podlagi vaše privolitve, pa ste privolitev preklicali in ne obstaja druga pravna podlaga za njihovo obdelavo.
  • – do prenosa osebnih podatkov k drugemu upravljavcu, kadar je to tehnično izvedljivo.
  • – do omejitve obdelave vaših osebnih podatkov, zlasti če oporekate njihovi točnosti – in sicer za obdobje, ki nam omogoči preveriti točnost vaših osebnih podatkov; če je obdelava nezakonita, pa nasprotujete izbrisu osebnih podatkov; če je potekel rok hrambe podatkov, vi pa jih potrebujete za uveljavljanje pravnih zahtevkov.
  • – podana soglasja za obveščanje lahko kadarkoli prekličete.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se obrnite na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, ki vam je na voljo na e-naslovu: info@gpdetailing.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu: Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta:gp.ip@ip-rs.si).


Obdobje hrambe osebnih podatkov

Če imamo vašo izrecno privolitev za določen namen obdelave, je obdobje hrambe: do preklica.

Zakonska obdelava iz 6.b člena GDPR – obdelava je potrebna za izvajanje pogodbe (obdobje hrambe: 10 let), ali za izvajanje ukrepov na zahtevo takega posameznika pred sklenitvijo pogodbe (obdobje hrambe: 5 let).

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob prvem obisku spletnih strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo uporabnika za njegovo privolitev. Uporabnik lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani.

Lastnik spletne strani ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil. Ob obisku naše strani se v vaš brskalnik zapišejo tudi Google in Facebook piškotki, zbrane podatke pa uporabljamo za različne namene, od analitike, oglaševanja, pa do izboljšave svojih produktov. Za to potrebujemo vašo privolitev.

O piškotkih

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih portal naloži na vaš računalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

Uporabljeni piškotki

Vrsta Ime Namen Iztek Status Akcija
Sejni PHPSESSID omogočajo delovanje spletnih strani do konca seje
Sejni selection-guide Vsebuje informacije o izbranih parametrih na seznamu artiklov do konca seje
Lastni allowCookies shranjevanje odločitve uporabe piškotkov 2 leti Nepotrjen
Lastni kupec prepoznavanje kupca – košarica 1 dan
Zunanji _gat, _ga, _gid statistika Google Analytics; omogoča analizo prodaje, segmentacijo uporabnikov
in ponovno targetiranje uporabnikov
26 mesecev Nepotrjen
Zunanji c_user, datr, fr, pl, presence, sb, wd, xs, pnl_data2, act Facebook vtičnik; za povečanje sodelovanja naših uporabnikov preko družbenih omrežij, analizo prodaje, segmentacijo uporabnikov in ponovno targetiranje uporabnikov do 2 leti Nepotrjen

 

Upravljanje piškotkov v brskalniku

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno.

ISKANJE PO KATEGORIJAH